Sztracsatellatorta

45 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 1 csomag kakaós keksz
  • 10 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 tábla 70%-os étcsokoládé
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db narancs leve
  • 1 csomag expressz zselatin fix

Elkészítés

  1. A kekszet késes aprítóban összetörjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a krémet.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, a csokoládét lereszeljük, majd 2 evőkanállal félreteszünk belőle.
  3. A joghurtot a porcukorral, a narancslével, a reszelt csokoládéval és a zselatin fixszel simára keverjük, majd lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  4. A krémet a kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk, a tetejét villával elsimítjuk, majd megszórjuk reszelt csokoládéval. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd felszeletljük. 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>> 

6 ELLENÁLLHATATLAN ÉS ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT >>> 

OREO SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss