Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal, a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a ledarált édes kekszet, meglocsoljuk a tejjel és összekeverjük. Ezután 5 percet pihentetjük, hozzáadjuk a megmosott, leszemezett, félbevágott, kimagozott szőlőt, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
4 egyforma, egyadagos felfújtas formát kivajazunk, beszórjuk édes morzsával, 3/4-ig töltjük a habos masszával, és forró vízzel töltött tepsibe állítva, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kigőzöljük-megsütjük.
Közben a karamellhez a cukrot 1 evőkanál vízzel meglocsoljuk, rázogatva megkaramellizáljuk, majd felöntjük 1 deci forró vízzel. Ha mártás sűrűségűre beforrt a karamell, lehúzzuk a tűzről.
Tálaláskor a szuflét tányérra borítjuk, és körbelocsoljuk a karamellöntettel. Ízlés szerint szőlőszemekkel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre