Elkészítés: A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, csíkokra vágjuk.
Kikenünk egy kerek vagy hosszúkás tűzálló tálat. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán formánk alakjához igazítva kinyújtjuk, és a formába fektetjük. Peremet is hagyunk neki. A sütőben kb. 10 percig elősütjük.
Felforrósítjuk az olajat, és 3 percig pirítjuk benne a paprikákat. Az elősütött tésztára terítjük, rárakjuk a szalámit. A tojásokat kissé felverjük, beledolgozzuk a tejfölt, sóval, borssal és a fűszerpaprikával ízesítjük. A zöldségekre öntjük.
A pitét a sütőbe visszatesszük, és további 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre