Szilvás rétes

MME MME
65 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A szilvás rétes elkészítéséhez a lisztet, az olajat, a sót és 2 dl langyos vizet kézzel lágy tésztagolyóvá gyúrunk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal és 2 evőkanál zsemlemorzsával.
  3. A tésztát lisztezett konyharuhára tesszük, és kézzel vékony, kb. 40 x 40 cm nagyságú négyzetlapra kihuzogatjuk. A vajat megmelegítjük, a felével megkenjük a tésztát, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát. A szilvát a tészta alsó harmadára szórjuk, két oldalát kicsit behajtjuk, és a tésztát a konyharuha segítségével feltekerjük.
  4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és ráfektetjük a tésztát úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön. Megkenjük vajjal, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben többször átkenjük a vajjal. Hagyjuk kihűlni.
  5. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, felszeleteljük. Fahéjas tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss