
recept
Egyszerű

Almás rétes
4.8
almás rétesrétes receptrétesrétes egyszerűendesszertalapanyagtípusalkalomAllergénekAlmásBuliDesszertekfalatkák/tapasGlutént tartalmazó gabonafélékgyerekGyerekzsúrgyümölcsösháziasHúsvétijellegklasszikusLepények, piték, rétesekmagyarMirzanemzetiség, országNyárirétesstílussüteményszénhidrátszerzőTársaságTavasziTélitípusÜnnepünnepiUzsonna
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almás rétes elkészítéséhez első lépésként nedves konyharuhát terítünk az asztalra, és egy réteg réteslapot teszünk rá (1 rúdhoz 4 lapot használjunk).
- Egy kenőecset segítségével kevés olajat csepegetünk a lapokra egyenként, majd egymásra rétegezzük őket. Az utolsó lapot vékonyan megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Ugyanígy készítünk el még 2 réteshez való rudat.
- Az almát megpucoljuk, lereszeljük, három részre osztjuk, jól kinyomkodjuk a levét.
- A reszelt almát megszórjuk cukorral és fahéjjal. (A cukor mennyisége attól függ, mennyire édes vagy savanyú almát használunk). Végül az egészet meghintjük még egy kevés zsemlemorzsával. Elegyengetjük a tölteléket a réteslapokon úgy, hogy mindenhová jusson.
- Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük a tésztát, mindkét végét behajtjuk. A rudakat lekenjük olajjal.
- Az olajos ecsettel egy tepsi aljára felfestjük a rétes rudak tervezett helyét, és erre fektetjük őket.
- 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük az almás réteseket. Miután kihűltek, porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!





















