Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szarvasmáj Folkmári módra

MME MME
2 5/5
15 perc
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, a pörcöt kivesszük. A kiolvasztott szalonnazsírra rátesszük a szeletekre vágott májat, 3 percig sütjük erős lángon, megfordítjuk, és újabb 1 percig pirítjuk ezt az oldalt. Rráteszük az előre elkészített karaj kenyérre. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, összekeverjük a szalonnapörccel, és rászórjuk a májra. Melegen fogyasztjuk.

Megjegyzés

Nyilván minden vadásztársam most felkiált: én már ilyet ettem! Bizony, nem kényes gyomrú fajtának ajánlom ezt a hirtelen, szarvasbőgéskor készülő csemegét. Akkor sikerült jól az étel, ha még enyhén véres a belseje. - MME

Ezek is érdekelhetnek