Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a kétféle lisztet egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal, valamint mézes-fűszerkeverékkel.
Egy másik tálba tegyük bele a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük alaposan össze. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele az olajat is.
A teljesen kihűlt sütőtökpürét és a banánt villával alaposan nyomkodjuk össze.
A száraz keverékbe öntsük bele az aszalt áfonyát, és keverjük össze. Ezután kanalazzuk hozzá a pépesített sütőtököt és a banánt, majd fakanállal keverjük kissé össze. Végül öntsük bele a cukros-tojásos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze, majd a muffinformákba kanalazzuk bele a masszát. (Amennyiben nem szilikonos a muffinforma, akkor béleljük ki papírral, mielőtt belekanalazzuk a masszát.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a muffinokat a formában, majd szedjük ki egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A mázhoz keverjünk össze 4-5 evőkanál porcukrot egy kevés citromlével, hogy éppen csak folyós legyen, majd csorgassuk rá a teljesen kihűlt muffinok tetejére.