hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szusipalacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Töltelék :
  • 8 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl kerek szemű rizs
  • 1 tk vaníliakivonat
  • őrölt fahéj - ízlés szerint
  • aszalt szilva
  • sárgabarack
  • áfonya
  • Palacsinta :
  • 5 dkg őrölt tökmag
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 1 ek olaj
  • zöld ételfesték
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk az átmosott rizst és fedő alatt párszor átkeverve puhára főzzük. Ízesítjük vaníliával, fahéjjal és kihűtjük.
  2. A palacsinta hozzávalóiból, az őrölt tökmagból, lisztből, tojásból, cukorból, sóból, olajból, étefestékből, tejből és a szódavízből csomómentes tésztát keverünk és 30 percig pihentetjük, majd felforrósított serpenyőben pici olajon kisütjük a palacsintákat.
  3. Egy palacsintát sima felületre helyezünk, az egyik felére nedves kézzel rásimítjuk a rizst, a rizs közepére pedig egy vonalban elhelyezzük az aszalt gyümölcsöket, azután feltekerjük. 1 óra hűtés után ujjnyi szeletre vágjuk és pikáns lekvárral kínáljuk.

KALOCSAI RÉTES PALACSINTÁVAL TÖLTVE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss