Csirkés hortobágyi palacsinta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Csirkés hortobágyi palacsinta

60 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 09. 17.

Elkészítés

  1. A maradék csirkepörköltből kivesszük a húsokat, vágódeszkára helyezzük és villával, késsel, vagy kézzel lefejtük a csontról a húst, ügyelve a porcokra és az esetleges csontszilánkokra. A húst késsel apróra daraboljuk és egy tálba tesszük.
  2. A lábosban maradt pörköltszaftot merülőmixerrel egyneműre mixeljük.
  3. Egy kis keverőtálba helyezzük a tejfölt, a lisztet, és a kevés vizet, majd homogénre keverjük.
  4. A keveréket hozzáadjuk a selymes pörköltszószhoz, és alacsony tűzön kevergetve felforraljuk, pár percig főzzük, hogy ne legyen lisztes íze. Sűrű, de mégis folyékony mártást kell kapnunk. Az elkészült mártásból pár kanállal a darabolt húsra öntünk, és elkeverjük.
  5. A palacsintához egy keverőtálba öntjük a lisztet, közepébe kis fészket csinálunk a kezünkkel és ebbe rakjuk a tojásokat, a csipet sót és egy kevés tejet, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is és óvatos mozdulatokkal elkeverjük, majd jöhet a szódavíz, és újra keverés.
  6. A palacsintasütőt közepes lángon melegíteni kezdjük, ha felhevült, ecsettel enyhén megolajozzuk, és merőkanállal beleadagolunk egy adag tésztát, elterítjük, majd addig sütjük az egyik oldalát, amíg el nem válik a serpenyőtől, ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük 1-2 per alatt.
  7. Az elkészült palacsintákat nagyjából két nagy evőkanálnyi töltelékkel megtöltjük, a széleit a töltelékre hajtva feltekerjük. A feltekert palacsintákat, ha kell, sütőbe helyezve langyosíthatjuk tálalás előtt.
  8. Az elkészült palacsintát tányérra tesszük, meglocsoljuk a meleg paprikás mártással, tetejére tejfölt kanalazunk, és kevés aprított petrezselyemmel megszórjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a hortobágyi húsos palacsinta csirkéből!

 

Megjegyzés
Természetesen a hortobágyi húsos palacsinta borjúpaprikásból készül, de nagyon népszerű a csirkepörköltből, csirkepaprikásból készült verziója is, nyilván olcsóbb is, és könnyebben beszerezhető, mint a borjúhús, de higgyétek el, ez is nagyon finom lesz.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Bácskai májas sertéskaraj
Recept
Egyszerű

Bácskai májas sertéskaraj

50 perc
|
4 adag
Paradicsomos sült csirkecombok padlizsánnal
Recept
Egyszerű

Paradicsomos sült csirkecombok padlizsánnal

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Almás kelt palacsinta
Recept
Rafinált

Almás kelt palacsinta

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vadas marha
Recept
Rafinált

Vadas marha

240 perc
|
4 adag
|
Költséges

Hasonló receptek

Sajtos tócsni maradék krumplipüréből recept
Recept
Egyszerű

Sajtos tócsni maradék krumplipüréből

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Hortobágyi húsos palacsinta

120 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Klasszikus csirkepörkölt recept
Recept
Rafinált

Klasszikus csirkepörkölt

180 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Csirkepörkölt  recept
Recept
Mester

Csirkepörkölt

105 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Kapros-sajtos káposztasaláta  recept
Recept
Egyszerű

Kapros-sajtos káposztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Sörben párolt oldalas recept
Recept
Egyszerű

Sörben párolt oldalas

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mákos-túrós kuglóf recept
Recept
Egyszerű

Mákos-túrós kuglóf

85 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Pudingos-cseresznyés tekercs  recept
Recept
Bonyolult

Pudingos-cseresznyés tekercs

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tejfölös pite csokoládémártással recept
Recept
Egyszerű

Tejfölös pite csokoládémártással

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Citromos tiramisu recept
Recept
Egyszerű

Citromos tiramisu

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.