Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A palacsintát soha nem lehet megunni! Ha mégis szeretnél egy kis változatosságot, itt az ideje, hogy kipróbáld a banacsintát, azaz a banános palacsintát vagy banánpalacsintát. Sokféle recept közül választhatsz, mi most hét nagyon finomat mutatunk. Keresd meg azt, amelyik a leginkább megfelel az ízlésednek. Jó étvágyat!
Kósa Kolos
Videó
Ha a villámgyorsan elkészíthető, tökéletes palacsintareceptet kerested - most megtaláltad! Jamie Oliver neve a garancia arra, hogy nem fogsz csalódni, sőt: mindjárt háromféleképpen is elkészítheted, a végeredményt mindenki imádja majd!
Válogatásunkban olyan nem túl diétás, de cserébe mennyei desszerteket gyűjtöttünk össze, amiket el sem tudnánk képzelni porcukor nélkül. Nálatok melyik a kedvenc?
Vass Lászlóné
Mindmegette
Az ismert ferraris autóversenyző, Carlos Sainz ezúttal nem vezetési képességeit, hanem főzőtudományát csillogtatta meg.
Bár kétségtelen, hogy a friss gyümölcsnek nincsen párja, azért van az úgy, hogy beérjük a fagyasztott verzióval. Szerencsére a legtöbb esetben így is bejuttatjuk a szervezetünkbe a sok-sok vitamint és antioxidánst, és nem elhanyagolható tényező, hogy a pénztárcánkat is kíméljük.
Brendon Ármány
David Beckham az egyik legcsaládcentrikusabb ember - a hírességek között mindenképpen -, ez egészen biztos. Láthatóan akkor a legboldogabb, ha velük lehet - ennél már akkor lelkesebb, ha főzhet is rájuk. Tegnap például a palacsintát ágyba vitte a családnak, akik, bár imádják apát, de a hajnali lelkesedésében nem mindig osztoznak - videó!
Szőke-Kovács Róza
A hagyományos mellett az elmúlt években egyre népszerűbb nálunk is az amerikai palacsinta. Kicsik, nagyok kedvence lett a mi palacsintánknál kisebb, tömörebb tészta, amit sokan – csakúgy, mint a tengeren túl – reggelire fogyasztanak. Érdemes többet készíteni, hiszen melegítve is nagyon finom – mutatjuk, hogyan csináld!
Szabadkainé Ágoston Eszter
Ha van otthon néhány túlérett banán, és nem tudod, mit kezdj vele, máris segítünk! 5 nagyszerű ötletünk is van a felhasználására – és egyik sem a banánkenyér.
Kard Sándorné
A legolcsóbb, legegyszerűbb és leginkább közkedvelt magyar édesség a palacsinta. Főleg a gyerekeket lehet motiválni vele, de a felnőttek is imádják, még, ha nem is szokták bevallani. Lehet édes és sós, és a töltelék is szabadon választható: a lényeg, hogy a tészta, a serpenyőbe öntve ne szakadjon, és egységnyi hozzávalókból töménytelen mennyiségű palacsintát tudjunk készíteni - ehhez pedig máris mondjuk a tippeket!
A palacsintát szinte a világ minden pontján ismerik ilyen vagy olyan formában. Összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik. A tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Ezért nem árt, ha a következő három praktikát megfogadod. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz a végeredmény.
A francia desszertek méltán híresek és közkedveltek, és a mi imádott édességünkre is megvan a saját variációjuk.
Salamon Csilla
Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.
Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné az amerikai palacsintát. Ha egy jó nagyítóval mégis találunk egyet, akkor a desszerttel való ellenszenve azért alakulhatott ki, mert még nem kóstolta azt. Ha az utóbbiak táborát erősítitek, akkor ideje ezen változtatni, hiszen reggelire is tökéletes, főleg ha megkínáljuk egy kis tejszínhabbal, némi gyümölccsel, vagy juharsziruppal, esetleg vajjal. Egyetlen dolgon szokott elcsúszni a recept, ami nem más, mint a palacsinta puhasága. Erre hoztunk most egy szuper megoldást.
Ez a különleges palacsintás fogás olyan isteni finom, hogy a család minden nap ezt fogja kérni ebédre. Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészíteni!
Mindmegette Magazin
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ha még sikerült beszereznünk egy kis kukoricát az utolsó utáni pillanatba a piacról, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós palacsintával lepjük meg a családot, vagy a barátokat. A Cachapa, Venezuela jellegzetes palacsintájának nagy előnye, hogy ha nem sütjük pokoli hőfokon, akkor elronthatatlan a recept, a feltétek pedig könnyedén variálhatóak.