
recept
Bonyolult
Isteni palacsintafelfújt
Hozzávalók
A formához:
Elkészítés
- A palacsintafelfújt elkészítéséhez csíkokra vágjuk a palacsintatésztát.
- Összekeverjük a csíkokra vágott palacsintát a darált dióval, a porcukorral és a leszűrt mazsolával, majd egy kivajazott tálba szórjuk.
- Összekeverjük a két tojássárgáját a tejszínnel, és egyenletesen az előkészített palacsintára locsoljuk.
- A tojásfehérjéket pohárba öntjük, majd egy másik ugyanilyen pohárban kimérünk ugyanekkora térfogatú kristálycukrot.
- A fehérjékből habot verünk, majd amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt és keményre verjük.
- A színes, kemény habot ráhalmozzuk a palacsinta tetejére, végül a 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Vidék íze magazin


















