Előkészítés: A fokhagymás vaj felét megolvasztjuk. A zöld borsot lecsepegtetjük, összevagdaljuk, és a ginnel együtt vajhoz adjuk. A bárányhúst megmossuk, szárazra töröljük, megsózzuk, és megkenjük a gines vajjal. Egy órát állni hagyjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. A paradicsomot szintén megmossuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál fokhagymás vajat 1 evőkanál olajjal, és megpirítjuk benne a brokkolit. Kissé megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 10 percig pároljuk. Kevés vizet önthetünk alá. Közben a mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, és tányérra borítjuk. Beleöntjük a maradék 2 evőkanál olajat a serpenyőbe, felforrósítjuk, és a húsok mindkét oldalát 4-4 percig sütjük benne. A paradicsomot a brokkolihoz adjuk, összeforraljuk, belekeverjük a mandulaforgácsot, és a hús mellé tálaljuk. A maradék fokhagymás vajat a húsra aprítjuk, és kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva