Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stanley Tucci elárulta nagymamája nyári levesének receptjét – videóval!

default user icon
MME
A színész követői már megszokhatták, hogy kedvencük könnyű, ízletes és nagyon kreatív ételekről posztol a közösségi oldalain. Nemrégiben nagymamája nyári levesét készítette el – mutatjuk, hogy te is megfőzhesd!

Ma elkészítettem nagymamám és anyukám hihetetlenül egyszerű ceruzabablevesét” – mondja az Instagramra feltöltött videója elején a sztár. A levest valóban egyszerű elkészíteni: kevés hozzávalóra van szükség, az előkészítés sem igényel sok időt és gyorsan megfő a finomság. Jó választás egy meleg nyári napon ebédre, vagy akár vacsorára is. 

Nézzük, mi kell ehhez az isteni finom, olasz leveshez!

  • cukkini
  • paradicsom
  • újburgonya
  • ceruzabab
  • fokhagyma
  • hagyma
  • olívaolaj

A videó elindítása előtt Tucci felaprította a cukkinit, a paradicsomot, a burgonyát és forró vízbe tette, majd hozzáadta a félbevágott babot és hagymákat. A színész szerint semmit sem kell megpirítani – a friss, szezonális zöldségek finom íze így jobban érvényesül. A videóban Tucci javasolja, hogy tegyünk egy kevés marinaraszószt a leveshez, de ez elhagyható. Ha nincs szósz, mehet bele némi szárított olasz fűszerkeverék, vagy egy kanál pesto – ezektől csak még finomabb lesz a végeredmény.

 

Ugyan a színész nem ad meg pontos mennyiségeket, de a videón látottakból arra következtetünk, hogy nagyjából 1 közepes cukkinit, 5-7 szem kisebb újburgonyát, 1 paradicsomot és talán egy kis tálkányi babot használ. Bár nem látjuk, hogy mennyi hagyma és fokhagyma kerül a levesbe, az elkészített mennyiségéhez kb. ½ hagyma és 1-2 gerezd fokhagyma tűnik ideálisnak.

Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a só és az olívaolaj, és már kész is. „Nagyon könnyű leves, és nagyon finom” – jegyzi meg a videó végén Tucci. – „Ropogós kenyérrel isteni.”

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss