hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-ricottás palacsintatekercs

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 1/2 dl étolaj
  • 5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg spenót (mélyhűtött)
  • 25 dkg ricotta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • Az öntethez:
  • 3 dl görög joghurt
  • 1 db tojás
  • bors
  • 15 dkg sajt
  • A kenéshez:
  • vaj

Elkészítés

  1. A palacsintatészta hozzávalóit botmixerrel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a ricottával és az áttört fokhagymával. Megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A sajton kívül az öntet össze hozzávalóját összekeverjük. A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csiga alakúra hajtjuk.
  4. Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet, és megszórjuk a lereszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss