Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sipos Tomi sütikkel nyert milliójából az elhunyt kenus alapítványát támogatja

default user icon
MME
Az Ide süss! – Húsvéti kihívás győztese, Sipos Tomi nyereményét a tragikus körülmények közt elhunyt kenus legenda nevét viselő alapítványnak ajánlotta fel. Kiderült, mi köze van az Irigy Hónaljmirigy frontemberének a magyar sikersportághoz.

Sipos Tamás nyerte a VIASAT3 tévécsatornán futó Ide süss! című cukrászverseny húsvéti kihívását. A népszerű gasztroműsorban 10 napon át 10 híresség vetélkedett, megmutatva, mennyire mozog otthonosan a kelt tészták, a krémek és a díszítés világában. Végül a szakmai zsűrinél az Irigy Hónaljmirigy frontembere lett a befutó.

Az Ide süss! – Húsvéti kihívás győztese a saját nyereményén felül egy civil szervezetnek is nyert egymillió forintot. Sipos Tomi – akiről kevesen tudják, hogy fiatalon kenuzott – kedvezményezettje a 2008-as pekingi olimpia előtt nem sokkal edzés közben elhunyt kenus, Kolonics György nevét viselő alapítvány volt. Az alapítvány küldetése a kenus legenda emlékének őrzése mellett a fiatalok sportolási lehetőségének elősegítése.

„Otthon inkább főzni szoktam, a sütésben nem vagyok annyira rutinos, de a műsort megelőzően részt vettünk egy tíznapos felkészítő kurzuson, ami azért segített abban, hogy gyakorlottabb legyek a sütés terén is – idézte Sipos Tomit a Kolonics György Alapítvány honlapja. – Meglepett, hogy bejutottam a legjobb háromba, az pedig pláne, hogy végül nyertem is.”

Fiatalon későbbi klasszisok edzőtársa volt

Sipos Tomi, aki alig 10 évesen kezdett el kenuzni, a Bp. Honvédban edzőtársa volt a Koloniccsal 1996-ban a kenu párosok 500 méteres versenyében olimpiai bajnoki címet szerző Horváth Csabának, valamint a felnőtt kajak-kenu válogatott jelenlegi, négyszeres világbajnok szövetségi kapitányának, Hüttner Csabának is.

„Számomra egyértelmű volt, hogy a civil szervezet, amelyet támogathatok a győzelmemmel, a Kolonics György Alapítvány lesz, hiszen rengeteget kaptam a kenuzástól – folytatta Tomi. – Még ezzel sem tudok törleszteni, de így talán én is tehetek valami jót ezért a sportágért. Kolonics Györgyről csak a legjobbakat tudom elmondani. Idősebb volt nálam, én elég fiatalon abbahagytam, ő pedig épp akkor kezdett feljönni, amikor én már kifelé tartottam a sportágból, de már fiatalon is egy nagyon korrekt, rendes srác volt. Később figyeltem a karrierjét, nagyon-nagyon tiszteltem a sikerei és az emberi nagysága miatt. Az iránta érzett tisztelet miatt is tartottam fontosnak a róla elnevezett alapítványt támogatni.”

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss