Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj tésztabundában

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 szelet kicsontozott rövidkaraj
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • törött bors
  • pecsenyefűszer
  • őrölt szegfűbors
  • Piros Arany
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1+1 tojás
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A karajt sózom, borsozom, meghintem őrölt szegfűborssal, pecsenyefűszerrel. A hagymát megtisztítom, lereszelem, a fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomom. A reszelt hagymát kevés olajon megpárolom, félreteszem.

A hússzeleteket a többi olajban hirtelen pirosra sütöm. Ezután minden hússzeletet kiveszek az olajból, mindegyikre teszek kevés zúzott fokhagymát, és elosztom rajtuk a párolt hagymát. Két karajszeletet a fokhagymás, hagymás felével összefordítok, az így kapott szendvicsek mindkét oldalát megkenem kevés Piros Arannyal.

A lisztből 1 tojással, a vajjal, a tejföllel és sóval rugalmas tésztát gyúrok. 30-40 percig pihentetem, majd 2-3 milliméter vastagra kinyújtom.

A kinyújtott tésztát olyan lapokra vágom, hogy 1-1 dupla szelet karajt bele lehessen csomagolni. A tésztát megkenem tojással, ráhelyezem a húst, ráhajtom a tészta másik felét. Kívül is megkenem tojással, sütőben 170-180 fokon szép pirosra sütöm.

Párolt zöldséggel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek