hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás cupcake (low carb recept)

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg sárgarépa
  • 6 dkg dió
  • 3 db tojás
  • 8 dkg eritrit
  • 2 ek olaj
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 18 dkg mandulaliszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 ek őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/4 tk só
  • A tetejére:
  • 11 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg eritrit
  • 1/2 ek vaníliaaroma
  • 6 ek habtejszín

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. A lekapargatott sárgarépát lereszeljük, a diót durvára vágjuk. A tojásokat nagy keverőtálban habosra keverjük az eritrittel, az olajjal és a vaníliaaromával, majd beleforgatjuk a sárgarépát és a diót.
  2. Egy másik tálban a mandulalisztet elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a sóval. Óvatosan a tojásos keverékhez adjuk, lazán összeforgatjuk, majd a papírformákba töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 18 percig. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
  3. Közben a tetejére a krémsajtot habosra keverjük az eritrittel, a vaníliaaromával és a tejszínnel. Végül a krémet habzsákból a kihűlt muffinokra nyomjuk vagy csak rákanalazzuk.

EZT A RÉPATORTÁT MEG KELL SÜTNÖD HÚSVÉTKOR - ÍME A LEGJOBB RECEPT! >>> 

10+1 TIPP, HOGY A SÁRGARÉPA NE CSAK A HÚSLEVESBEN LANDOLJON! >>> 

2 AZ 1-BEN: RÉPÁS SAJTTORTA ÉS SAJTTORTA-KRÉMES RÉPATORTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek