A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. A lekapargatott sárgarépát lereszeljük, a diót durvára vágjuk. A tojásokat nagy keverőtálban habosra keverjük az eritrittel, az olajjal és a vaníliaaromával, majd beleforgatjuk a sárgarépát és a diót.
Egy másik tálban a mandulalisztet elvegyítjük a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a gyömbérrel és a sóval. Óvatosan a tojásos keverékhez adjuk, lazán összeforgatjuk, majd a papírformákba töltjük, és az előmelegített sütőben sütjük 18 percig. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
Közben a tetejére a krémsajtot habosra keverjük az eritrittel, a vaníliaaromával és a tejszínnel. Végül a krémet habzsákból a kihűlt muffinokra nyomjuk vagy csak rákanalazzuk.