Elkészítés: A krumplit még melegen áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor összegyúrjuk a liszttel, sóval, a tojással és a zsírral. Alaposan meglisztezett felületen hagyjuk állni, míg előkészítjük a barackot.
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és elfelezzük. A kockacukrokat meghintjük fahéjjal.
A tésztát félbevágjuk, majd alaposan meglisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. A felezett barackok közepébe teszünk 1-1 szem kockacukrot, a tésztanégyzet közepére helyezzük, becsomagoljuk, és gombócot formálunk. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a morzsát és a kristálycukrot, majd aranyszínűre pirítjuk.
Lobogó vízben addig főzzük a gombócokat, míg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és forrón belehempergetjük a morzsába.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyei.