Elkészítés: A lisztből, 1 tojásból, tejből, szódából és olajból szokásos módon palacsintát sütünk, két nagy csipet sót teszünk még hozzá. (Ez a mennyiségű tészta 5 palacsintához volt elég.) Nem túl vékonyra sütjük, nehogy kilyukadjon. A palacsintákba egy-egy vastagabb szelet trappistát rakunk, szépen becsomagoljuk, hogy mindkét oldalán kb. egyforma vastag legyen a burok, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. Elég hamar megpirul, ne hagyjuk magára. A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk-borsozzuk-ételízesítőzzük (ez lehet több is, én ennyiből csináltam). Ha kicsit összefőtt (friss gomba ha megpuhult), és már nagyon leve sincs, hozzáadjuk a tejfölt, és beleszórjuk a reszelt sajtot. Még egyszer forraljuk, ha nagyon híg, megszórjuk egy kis liszttel, elkeverjük, besűrítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre