A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézes piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a mézet és a vaníliaaromát, és a szódabikarbónával elkevert liszttel simára keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot. A csokis piskótával ugyanígy járunk el. Külön-külön kivajazott tortaformába töltjük, és 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd amikor elkezdett forrni, beleszórjuk a csokit, és a tűzről levéve addig keverjük, amíg az el nem olvad. Amikor kihűlt, belekeverjük a sűrített tejet, és hűtőszekrénybe helyezzük.
A vajkrémhez először kikeverjük a vajat szép simára, majd apránként beleszitáljuk a porcukrot, és minden adagnál újra és újra simára keverjük. A végén hozzáadjuk a tejet, és ezzel is kikeverjük. Ez kb. 30 percet vesz igénybe.
A csokis piskótát kettévágjuk. A már lehűlt, hideg krémet habverővel kikeverjük, amíg be nem sűrűsödik. Alulra helyezzük a csokis piskótát, megkenjük a krém felével, majd ráhelyezzük a mézes piskótát, rákenjük a krém másik felét, és a csokis piskóta másik felével lezárjuk.
A vajkrémmel vékonyan megkenjük a torta oldalát, hogy a fondant rá tudjon tapadni. A fondant-t kinyújtjuk és betakarjuk vele a tortát. A krémből kiveszünk kb. 3-4 evőkanálnyit, ezt zöldre festjük az ételfestékkel. A maradék krémet tetszőleges arányban tetszőleges színekre festjük. Egy virágkinyomóval virágformákat készítünk a habból a torta tetejére.