Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizskoch (rizsfelfújt)

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst több vízből megmossuk, majd 1-2 dl vízben megpároljuk. Amikor elkezd duzzadni, hozzáadjuk a tejet és a sót, és tejberizst főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert pihentetés közben felszívja a tejet és megpuhul). 
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd a langyos tejberizshez adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a rizst, és  160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Sűrű szörppel leöntve vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.

RIZSKOCH ÉS RIZSFELFÚJT: 13 IMÁDNIVALÓ RECEPT! >>> 

VARIÁCIÓK RIZSKOCHRA: 7 SZUPER RIZSFELFÚJT A DIÉTÁSTÓL A MENTESEN ÁT A SÓSIG! >>> 

KRÉMES TEJBERIZS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss