Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rizses-barackos torta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaptésztához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 2,5 dl rizs
  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 50 dkg sárgabarackbefőtt
  • 5 dl befőttlé (gyümölcslé)
  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: Az alaptészta hozzávalóiból 24 cm-es tortaformában piskótatésztát sütünk.

A töltelékhez a rizst vízben előfőzzük, leöblítjük, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a mézzel készre főzzük, ekkor belekeverünk 1 teáskanál étkezési zselatint. Míg hűl, többször átkeverjük, hogy ne legyen csomós.

Közben a sárgabarackbefőttet kockára vágjuk. A gyümölcslevet 2 evőkanál étkezési zselatinnal felforraljuk — ízlés szerint még mézzel édesíthetjük.

Amikor a lé kicsit kihűlt, belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöt, és hűtőben megdermesztjük. A dermedt gyümölcsös zselét éles késsel felkockázzuk.

A habtejszínt felverjük elektromos habverővel, és hozzáadjuk a 2 csomag zselatin fixet.

Végül a kihűlt rizst, a barackos zselét és a tejszínhabot összekeverjük.

Ezután a piskótát középen kettévágjuk, az alsó lapot felül sárgabaracklekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk, és ezt is megkenjük lekvárral, majd ráborítjuk a piskóta másik felét.

Hűtőben 2—3 órát dermesztjük, majd felolvasztjuk az étcsokoládét, étolajjal hígítjuk, és bevonjuk vele a tortát.
Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy zselés lébe mártott negyed szem irdalt barackkal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss