Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ribizlihabos sütemény

MME MME
1
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverjük. (Az édesítésnél érdemes megkóstolni, mert a búzakorpának van egy kis fanyar utóíze, ezért ha a családnak csinálom, több mézet rakok bele.) Ha egy kicsit pikánsabbra szeretnéd csinálni, a méz helyett vagy mellett bármilyen lekvárt is tehetsz bele. Sütőpapírral bélelt (normál nagyságú, kb. 20x30-as)tepsiben kb. 30 percig sütöm közepes fokozaton (tűpróba!).

A ribizlihabhoz a ribizlit leszedem a száráról és megmosom. A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral felverem, és óvatosan hozzáforgatom a ribizliszemeket. A kihűlt tésztára halmozom a ribizlis habot, ribizliszemekkel díszítem, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe teszem.

Megjegyzés

Szerintem isteni finom és egészséges. Ha nem növényi tejszínt használsz, adj a tejszínhabhoz 1-2 csomag habfixálót és ízlés szerint porcukrot vagy édesítőt is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss