Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répás tócsni

30 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit és a répákat megtisztítjuk, majd egy tálba reszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a sót, valamint az átnyomott fokhagymát, és alaposan összekeverjük.
  3. A masszából két evőkanálnyi halmokat rakunk a felforrósított olajba, és lelapítjuk a kanál hátuljával. Kis lángon világosbarnára sütjük a tócsnik mindkét oldalát. Végül konyhai papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk. 


 

Megjegyzés

A krumplit lereszelés után nyersen , negyed órát állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss