hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinitócsni mentás-joghurtos mártogatóssal

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, egy nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, 1 mk sóval lesózzuk, és kb. 20 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ha letelt az idő, kicsavarjuk a zöldséget,és egy nagyobb keverőtálba tesszük, és hozzákeverjük a tojást, a lisztet, a reszelt fokhagymát és sajtot, a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Ha túlságosan folyékonyak ítéljük, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és az evőkanállal kiporciózott cukkinipogácsák mindkét oldalát, pár perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni.
  3. A mentás mártogatóshoz a joghurtot egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a lime-ot, a mézet, az apróra vágott mentalevelet, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük. A cukkinitócsni mellé kínáljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a cukkinitócsni! 

Ezek is érdekelhetnek