Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott sonkás palacsinta

MME MME
4.4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg főtt sonka
  • 4 dkg vaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • késhegynyi bors
  • fél kávéskanál pirospaprika
  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl szódavíz
  • A panírozáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítése: A vajat a liszttel jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, s állandóan kevergetve sűrű mártássá főzzük. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, hozzákeverjük a megdarált sonkát.

Közben elkészítjük a palacsintákat. 1 egész tojást és 1 tojássárgáját liszttel, csipetnyi sóval, a tejjel és a szódavízzel (vagy szénsavas vízzel) felengedünk, és jól elkeverjük. Állandó kevergetés közben hozzáadjuk a maradék anyagokat. Palacsintasütőben felforrósítjuk a vajat, és merőkanállal a ferdén tartott, forró zsiradékkal kikent sütőbe öntjük a simára kevert, majdnem folyékony tésztát. A palacsintasütőt gyengén mozgatjuk, hogy a tészta ne ragadjon le, sütés közben kés segítségével megforgatjuk, és a másik oldalát is átsütjük. A palacsintákat tányérban egymásra tesszük.

A kisütött palacsintákat megtöltjük a sonkás masszával, henger alakúra formáljuk, két végüket behajtjuk, megforgatjuk a liszttel elkevert zsemlemorzsában, mély tányérba ütött tojásba mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.

Tartármártást kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss