Elkészítése: A vajat a liszttel jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, s állandóan kevergetve sűrű mártássá főzzük. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, hozzákeverjük a megdarált sonkát.
Közben elkészítjük a palacsintákat. 1 egész tojást és 1 tojássárgáját liszttel, csipetnyi sóval, a tejjel és a szódavízzel (vagy szénsavas vízzel) felengedünk, és jól elkeverjük. Állandó kevergetés közben hozzáadjuk a maradék anyagokat. Palacsintasütőben felforrósítjuk a vajat, és merőkanállal a ferdén tartott, forró zsiradékkal kikent sütőbe öntjük a simára kevert, majdnem folyékony tésztát. A palacsintasütőt gyengén mozgatjuk, hogy a tészta ne ragadjon le, sütés közben kés segítségével megforgatjuk, és a másik oldalát is átsütjük. A palacsintákat tányérban egymásra tesszük.
A kisütött palacsintákat megtöltjük a sonkás masszával, henger alakúra formáljuk, két végüket behajtjuk, megforgatjuk a liszttel elkevert zsemlemorzsában, mély tányérba ütött tojásba mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük.
Tartármártást kínálunk hozzá.