Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott tócsni csirkével és spenóttal

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a meghámozott burgonyát finomra reszeljük, és összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a tejföllel, a megtisztított, felaprított hagymával, valamint ízlés szerint sóval és borssal.
  2. A töltelékhez a felengedett spenótpürét simára keverjük az étkezési keményítővel, egy kevés sóval és őrölt szerecsendióval. Ezután beleforgatjuk a megtisztított, apróra kockázott csirkemellet.
  3. A tésztamassza felét egy vékonyan kivajazott tűzálló tálba simítjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, majd elosztjuk rajta a maradék tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-40 percre. Tejföllel megkenve tálaljuk.

    12+1 INSPIRÁLÓ ÖTLET, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD A SPENÓTOT! >>>

    10+1 ISTENI TÓCSNI-VARIÁCIÓ - ELENGEDHETETLEN RECEPTEK A NYÁRRA! >>>

    TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA: ÍGY SÜSS TÖKÉLETES BURGONYALEPÉNYT! >>>

Töltött húsok készítésekor gyakran marad egy kevés húsnyesedék, amit csirkemell helyett felhasználhatsz ehhez a recepthez.

Ezek is érdekelhetnek