Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott padlizsán

MME MME
3.5/5
75 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, a mozzarella sajtot lecsepegtetjük, és mindkettőt karikákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és pár percig együtt pároljuk. Felöntjük 3 dl vízzel, belekeverjük a bolognai alapot, és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük a húst. A padlizsánszeleteket vízzel leöblítjük, és megszórjuk Delikáttal, bazsalikommal, borssal. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, és felváltva egymás után belerétegezzük a padlizsánt, a paradicsomot és a húsos ragut (ebben a sorrendben). A tetejét beborítjuk mozzararellával. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. Fokozat) bekapcsoljuk, és a rakott padlizsánt aranysárgára sütjük benne (kb. 40 perc).

Megjegyzés

1 adag: 2693 kJ/644 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss