Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott makaróni

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ha kifehéredett, megsózzuk, megszórjuk a paprikával és a magyaros fűszerkeverékkel, kevés vízzel felöntjük, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Ha kihűlt, a szaftjával együtt ledaráljuk.

Kifőzzük a tésztát.

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, beletesszük a tészta 1/3-át. Erre rákenjük a darált hús felét, megszórjuk a sajt 1/3-ával és teszünk rá egy kevés tejfölt. Újabb tésztaréteg, majd a maradék hús következik, amire sajt és tejföl kerül. A tetején tészta legyen és a maradék sajt. A tejföllel úgy gazdálkodjunk, hogy kb. a fele megmaradjon.

Alufóliával lefedjük, és kb. 180-200 fokon 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és a maradék tejfölt összekeverjük 1 tojással és egy csipet sóval, majd ráöntjük a tésztára. Még kb. 10 percig sütjük, amíg szépen megpirul.

Friss salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen maradék pörköltből is készíthető. Egy kedves kollegámtól tanultam, azóta a családunk alapreceptjei közé tartozik.
- MME

Ezek is érdekelhetnek