Elkészítés: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ha kifehéredett, megsózzuk, megszórjuk a paprikával és a magyaros fűszerkeverékkel, kevés vízzel felöntjük, majd lassú tűzön puhára pároljuk. Ha kihűlt, a szaftjával együtt ledaráljuk.
Kifőzzük a tésztát.
Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, beletesszük a tészta 1/3-át. Erre rákenjük a darált hús felét, megszórjuk a sajt 1/3-ával és teszünk rá egy kevés tejfölt. Újabb tésztaréteg, majd a maradék hús következik, amire sajt és tejföl kerül. A tetején tészta legyen és a maradék sajt. A tejföllel úgy gazdálkodjunk, hogy kb. a fele megmaradjon.
Alufóliával lefedjük, és kb. 180-200 fokon 30 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és a maradék tejfölt összekeverjük 1 tojással és egy csipet sóval, majd ráöntjük a tésztára. Még kb. 10 percig sütjük, amíg szépen megpirul.
Friss salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre