Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamellcsíkok zöldbabbal és karfiollal

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk (a fagyasztottat elővesszük). A karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, és felkarikázzuk. A snidlinget leöblítjük és felaprítjuk.

Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beletesszük a pulykamellcsíkokat, és kevergetve kb. 4-5 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát, a zöldbabot, a karfiolt, összekeverjük, és lefeddve, lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. Beleforgatjuk a pulykahúst, és együtt még további 5 percig pároljuk. A snidlinget beleforgatjuk az olajba, sózzuk, borsozzuk, és a tűzről levett zöldséges húsra öntjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 271 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek