Elkészítés: Rakjátok egy tálba a hozzávalókat - kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkálit. A lisztből csak 80 dkg-t használjatok fel. A tejet langyosítsátok meg. Felezzétek el két edénybe. Az egyik felébe tegyétek a szalalkálit, jól keverjétek el benne, amíg felfut az edényben, majd ötsétek a tálba a többi hozzávalóhoz. A tej másik felét a szódabikarbónával futtassátok fel, és tegyétek a tálba. Jól gyúrjátok össze a masszát, hogy ne maradjon benne csomó. Ha elkészültetek vele, szórjatok a tetejére lisztet, és a tállal együtt egy jól záródó nejlon zacskóba téve egy napig hagyjátok állni hűvös helyen. Másnap a masszát borítsátok egy lisztezett gyúrótáblára, amihez a megmaradt 20 dkg liszetet használjátok fel. Addig gyúrjátok a masszát, amíg felveszi a gyúrótáblán lévő lisztet. Kb. 1 cm vékonyra nyújtsátok a tésztát. Szaggassátok ki, és közepes lángon süssétek, amíg szép barnára sül. Amíg a tészta sül, 20 dkg porcukrot (vagy egy kicsivel többet, attól függően, milyen kemény habot szeretnél), 1 tojásfehérjét, pár csepp ecetet habverővel verjetek kemény habbá. A habot tegyétek nejlonzacskóba, szúrjátok ki a sarkát, így lehet díszíteni a süteményt. Ha a sütemény kihűlt, levegőtől elzárva tároljátok, különben megkeményedik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre