Elkészítés: A füstölt szalonnát felkockázom, a hagymát félbe, majd félfőre vágom, a húsokat kisujjnyira szeletelem, csíkokra (tokányra) vágom, sózom, borsozom, fajtánként külön félreteszem (mivel más a főzési idejük). A paprikát és a paradicsomot szeletelem.
Az olajat felforrósítom, beledobom a szalonnakockákat, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, gyengén sózom, üvegesre párolom, ha kell, kevés vízzel felöntöm. Amikor jónak ítélem, mehet bele először a marhahús, amikor pirulni kezd, a szűzpecsenye, és pár perc elteltével a borjúcsíkok is.
Összepirítom, sózom, borsozom, beleadagolom a szeletelt paprikát, paradicsomot, felöntöm a borral, és a húsokat puhára párolom.,
Végül 1 evőkanál lisztet tejszínben vagy tejfölben elkeverek, ráöntöm a húsra, és pár percig forralom, amíg besűrűsödik.
Vajas galuskával, esetleg burgonyaropogóssal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!