Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pozsonyi tokány

90 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt szalonnát felkockázom, a hagymát félbe, majd félfőre vágom, a húsokat kisujjnyira szeletelem, csíkokra (tokányra) vágom, sózom, borsozom, fajtánként külön félreteszem (mivel más a főzési idejük). A paprikát és a paradicsomot szeletelem.

Az olajat felforrósítom, beledobom a szalonnakockákat, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, gyengén sózom, üvegesre párolom, ha kell, kevés vízzel felöntöm. Amikor jónak ítélem, mehet bele először a marhahús, amikor pirulni kezd, a szűzpecsenye, és pár perc elteltével a borjúcsíkok is.

Összepirítom, sózom, borsozom, beleadagolom a szeletelt paprikát, paradicsomot, felöntöm a borral, és a húsokat puhára párolom.,

Végül 1 evőkanál lisztet tejszínben vagy tejfölben elkeverek, ráöntöm a húsra, és pár percig forralom, amíg besűrűsödik.

Vajas galuskával, esetleg burgonyaropogóssal tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss