hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Polentás asztalt szilvás desszert

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforraljuk a tejet 1 csipet sóval, majd  hozzáadjuk a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett, kis lángon főzzük 15–20 percig. Ízesítjük mézzel, majd hozzáforgatjuk az apró kockára vágott aszalt szilva felét. Kis tálkákba adagoljuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.
  2. Felforraljuk a vörösbort a megmaradt aszalt szilvával, fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Kis lángon főzzük addig, amíg mártás állagú nem lesz. Külön tálban kínáljuk a desszert mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss