Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pojéka leves

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, beleszórjuk a szemesborsot, a babérleveleket, és félpuhára főzzük.

Akkor beleszaggatjuk a nokedlit (vagy az apró tésztát), beletesszük az aszalt szilvát, és készre főzzük.

Végezetül a maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk vele a levest.

Megjegyzés

Tejföllel szokták tálalni, én csak úgy magára ettem, nagyon ízlett. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek