Elkészítés: 5 dkg élesztőt 2 dl langyos tejben csipet cukorral és liszttel felfuttatok. 1 kg lisztbe két teáskanál sót keverek, hozzáöntöm a megkelt élesztőt, 2,2 dl tejfölt, 6 tojás sárgáját és 50 dkg olvasztott vajat. Langyos - huzattól mentes - helyen megkelesztem, majd 11 cipóra osztom, és újra megkelesztem. Minden cipócskát kerekre kinyújtok, 8 cikkre vágom, és pizzaszósszal megkenve a szélesebb vége felöl feltekerem, és kiflivé formázom. A tepsin is megkelesztem, és tojással kenve, sajttal szórva forró, gőzös sütőben megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre