Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas-sajtos kifli II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • A töltelékhez:
  • 1 kávéskanál só
  • 7 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • 7 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót, a közepébe mehet a felfutott élesztő, a langyos joghurt és az olaj. Sima, fényes tésztát dagasztunk, majd konyharuhával lefedve, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Közben a puha vajat kikeverjük a sóval és lereszeljük a sajtot.

Ha megkelt a tészta, 8 cipóra osztjuk, majd 10 percig pihentetjük. Fogjuk az első adagot, és minél vékonyabb körré nyújtjuk. Itt is lehet több lépésben, néhány perc szünetet hagyva dolgozni. Az a jó, ha lapostányér méretűre tudjuk nyújtani. Megkenjük a vaj 1/4 részével, és beborítjuk egy másik ugyanekkorára nyújtott tésztával. Esetleg még egyszer átmehetünk rajta a nyújtófával. 12 cikkre vágjuk, és a szélesebb végénél fogva feltekerjük, kifliket formázva. Így járunk el a többi bucival is.

A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a sajttal. Nagyjából 15 percig még kelni hagyjuk, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss