Elkészítés: A vizet meglangyosítjuk, beleszórunk 2 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 teásknál sóval. Annyi langyos vizet dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő: 6. fokozat) előmelegítjük. Két nagy tepsit kiolajozunk.
A megkelt tésztából lisztes kézzel cipókat formázunk. A gyúródeszkát meghintjük liszttel és búzadarával, majd a cipókat 25 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk rajta. A kikent tepsire fektetjük, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük.
A tojást az olívaolajjal és pici vízzel simára keverjük, megkenjük vele a tészták tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal.
A sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre