Pirított lecsós libamáj

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pecsenye libamáj
  • 4-5 db lecsó paprika kicsumázva, karikázva
  • 2 kisebb paradicsom kimagozva, csíkokra vágva
  • 2 közepes vöröshagyma vékonyra karikázva
  • 1 duci gerezd fokhagyma zúzva-aprítva
  • kevés őrölt piros paprika
  • diónyi libazsír
  • bors
  • A krumplipüréhez:
  • 50 dkg héjában főtt krumpli áttörve
  • 1 kisebb póréhagyma apróra vágva (aprítógéppel)
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, benne a fokhagymát is, majd a zöldpaprikával addig pirítjuk gyakori kevergetéssel közepes hőfokon, amíg a paprika és a hagyma szélek kissé megpirultak.

Közben a májat ujjnyi darabokra vágjuk és akkor adjuk a lecsó alaphoz amikor a zöldségek összepirultak. Sózzuk, borsozzuk, rövid idő alatt átsütjük, közben meghintjük kevés őrölt pirospaprikával, a paradicsomot is hozzáadjuk, pár perc alatt készre főzzük.

A hámozott, még melegen áttört krumplihoz öntjük a tejszint, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, a póréhagymával összekeverjük.

Habzsákba tesszük a pürét (nálam ez kimaradt), a tányérokon elosztjuk a lecsós libamájjal, és tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss