Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos halgombócleves

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat 1 centis kockákra vágjuk,a sózzuk,borsozzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát összeforgatjuk,félórát állni hagyjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a többit 1 centis kockára vágjuk.
  2. Az olívaolajat egy fazékban felhevítjük, a hagymát rászórjuk, kevergetve 3-4 percig alatt megdinszteljük. A hagymára rádobjuk a zöldségeket, pár percig együtt pároljuk tovább. Sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Jól elkeverjük, 1,5 l vízzel felöntjük kb. 20-30 percig főzzük.
  3. Amíg fő a levesünk, elkészítjük a halgombócokat. A pácolt halkockákból 30 dkg ledarálunk, beleütjük a tojást, kb. 1 evőkanál zsemlemorzsával, 1 evőkanál liszttel összedolgozzuk. A kész masszából, vizes kézzel galambtojás nagyságú gombócokat formázunk.
  4. A forrásban lévő levesbe tesszük a halgombócokat, ha felforrt, hozzáadjuk a halkockákat, és kb. 5 percig főzzük. A tejfölt egy púpos teáskanál liszttel és egy kevés forró levessel kikeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Jól összeforraljuk, citromlével ízesítjük.

    TÁRKONYOS RECEPTEK EGY HELYEN A RAGULEVESTŐL A TOKÁNYIG >>> 

    GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! >>> 

Megjegyzés

Ez a pikáns halgombóc levest ajánlom karácsonyi ,de főleg szilveszteri asztalra. Gyerekek is bátran fogyaszthatják mert szálkamentes! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss