Elkészítés: A tojásokat, a vizet, a pálinkát és sót összegyúrjuk a liszttel, hogy rétestészta keménységű és minőségű legyen. Ha kész, letakarjuk, és 20-25 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán kb. 2-3 milliméter
vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük olvasztott zsírral vastagon, összehajtjuk, és letakarva fél órát pihentetjük. Ezt megismételjük még kétszer.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 milliméter vastagságúra, és derelyemetszővel kb. 6x6 centiméteres négyzetekre vágjuk.
Ha felforrósítottuk a zsírt vagy olajat, a tészták mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Csak jó forró olajban (zsírban) fog felfúvódni a tészta párna alakúra. Gyorsan sül, vigyázni kell, meg ne égjen.
Ha kész, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre