Megtisztítjuk és alaposan megmossuk a spenótot. Forrásban lévő, sós vízbe tesszük 10 másodpercre. Leszűrjük, jeges vízbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ismételten leszűrjük, kinyomkodjuk belőle az összes nedvességet, és vékonyan felszeleteljük.
Felforrósítjuk a vajat, megfutattjuk rajta a zúzott fokhagymát, és rátesszük a parajt. Megsózzuk és megborsozzuk, majd meghintjük frissen reszelt szerecsendióval. Néhány percig óvatosan kevergetjük, majd szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön a felesleges nedvesség.
Közben a kecskesajtot összemorzsoljuk, megsózzuk, hozzákeverjük a megtisztított, finomra vágott medvehagymát. Fémgyűrűbe vagy pogácsakiszúróba tesszük a spenótot, rákanalazzuk a kecskesajtot, majd 180 fokra előmelegített sütőben vagy grillezőben aranybarnára sütjük.