Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli galuskával

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, forró olajon megdinszteljük. Ha kész, félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, vigyázva, nehogy megégjen. Belekeverjük a cikkekre vágott krumplit. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, ételízesitővel fűszerezzük.

A galuskát annyi vízzel készítjük el, hogy ne legyen túl híg, folyós. Ha majdnem kész a krumpli, a galuskatésztát beleszaggatjuk, készre főzzük.

Savanyúsággal, uborkasalátával kínáljuk.

Megjegyzés

Én szeretem főzőkolbásszal, szárazkolbásszal is készíteni. Ha időm engedi, akkor gombóccal is szoktam készíteni. A víz mennyiségét mindenki maga határozza meg. Kevesebb vízzel csináljuk, ha sűrűbbre, szaftosabbra szeretnénk csinálni. Több vízzel, ha hígabbra, nem annyira sűrűre. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek