Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta almás-pudingos krémmel

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 db kész palacsinta
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 alma (2-2 db Idared és Gála alma)
  • 1 evőkanál citromszirup /vásárolható/
  • 1 dl almalikőr
  • mogyorókrém

Elkészítés

Elkészítés: Az almalikőrhöz hozzáadjuk a citromszirupot, és felforraljuk. Beletesszük a héjastul felkockázott almákat, és kissé puhára főzzük. Tányérra szedjük, kihűtjük.

Közben előírás szerint megfőzzük a pudingot azzal az eltéréssel, hogy a tej mennyiségét annyival csökkentjük, amennyi citromos almalikőrt kivánunk a krémhez tenni. Az elkészült krémet langyosra hűtjük, majd összekeverjük az almakockákkal.

A palacsintákat megkenjük a mogyorókrémmel, háromszögletűre hajtjuk, tetejére pedig almás pudingot teszünk. Mentalevéllel díszíthetjük. Melegen és kissé hűtve is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Maradék vagy a hagyományostól eltérő palacsintákhoz kitűnő ez a gyümölcsös, pudingos krém. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek