A padlizsánokat megmossuk, a szárukat levágjuk és villával többször, több helyen megszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 Celsius-fokon, körülbelül 45 perc alatt megsütjük. Sütés közben megfordítjuk a padlizsánokat, hogy minden oldala átsüljön. Ha már ráncos a héja, akkor biztosan jó.
Amíg sül a padlizsán, addig felkockázzuk a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a zöld erős paprikát és ezt is lepíritjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Végezetül beletesszük az apróra vágott fokhagymát, elkeverjük és félrehúzzuk a serpenyőt a tűzről. A hagymás keveréket mixerrel pépesítjük.
A megsült padlizsánokat egy hideg vízzel teli tálba tesszük, hogy gyorsan lehűljön, majd lecsepegtetjük, félbevágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a héjából a zöldséghúst. Hozzáadjuk a pürésített hagymás keverékhez és még egyszer átturmixoljuk.
A padlizsánkrémet steril üvegekbe kanalazzuk, a massza tetejére egy kevés olívaolajat öntünk, lezárjuk celofánnal, arra egy kevés tartósítószert szórunk, majd még egy celofánréteget teszünk, végül lezárjuk a kupakkal az üveget. Az üvegeket vizes dunsztba tesszük, felforraljuk és hagyjuk kihűlni a vízben.