Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a kemény vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 5 egyenlő nagyságú cipóba gyúrjuk, és hideg helyen 30 percig pihentetjük. Mindegyik cipót 4-5 mm vastagságú lappá nyújtjuk. 180-200 fokos sütőben, tepsi hátán kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük.
4 lapot megkenünk bármilyen fanyar ízű gyümölcslekvárral (pl. ribizke, meggy), majd egymásra helyezzük őket. A félretett lapra a következő mázat készítjük: a porcukrot a többi hozzávalóval fakanállal teljesen simára keverünk. Ezután bevonjuk a lapot, amit ráhelyeztünk a már megtöltött süteményre. Ha a máz megdermedt, a süteményt felszeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre