Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Oregánós rakott hal paradicsommal

MME MME
2 4.3/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsit vagy mély tűzálló tálat kikenünk egy kevés olajjal, majd meghintjük zsemlemorzsával. A többi olajat finomra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával elkeverjük. A tepsibe először egy réteg karikára vágott burgonyát terítünk, sóval, borssal, oreganoval fűszerezzük és egy kevés fűszeres olajjal locsoljuk meg. Halszeleteket, majd paradicsomkarikákat teszünk rá, ismét fűszerezzük. A folyamatot megismételjük, végül az egészet burgonyaszeletekkel borítjuk be. A tejfölt reszelt sajttal, tojással, sóval simára keverjük, és a rakott hal tetejére símitjuk. Közepesen forró, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek