Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olajos káposzta tojással

15 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A savanyú káposztát jól kicsavarom, lecsöpögtetem, hogy ne legyen leveses. A lilahagymát vékony karikákra vágom, a keménytojásokat tojásszeletelővel felaprítom.

A káposztát, a felszeletelt hagymát és 1 kivételével a tojásokat összekeverem egy mély tálban, meglocsolom kevés olívaolajjal, és rászórom a fűszereket. (Ha sótlannak érezzük a káposztát, természetesen utólag is sózhatjuk.) Jól összekeverem - az olajtól ez könnyen megy - és pár percig állni hagyom. Ha szükséges még valamelyik fűszerből, azt most, egy újabb keverés előtt érdemes beletenni. Az eddig beletett tojásszeletek természetesen kicsit összetörnek, ezért a félretett 1 tojásból vágott karikákat csak a legvégén teszem rá díszítésnek.

Azonnal is fogyasztható, de finomabb, ha néhány órára betesszük a hűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek