Minden családban van olyan recept, amit nagyobb ünnepekkor el kell készíteni. Ha nálatok még nincs ilyen, vagy esetleg valami új receptet keresel, esetleg egyszerűen csak fogalmad sincs, mivel készülj a húsvéti őrületben, mutatunk egy nagyon ízletes sütit, amivel garantált a siker!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet sót
- fél kezeletlen narancs reszelt héja
A kémhez:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg puha vaj
- 10-15 dkg porcukor
- a megsütött piskóta fele
- 1 kezeletlen narancs leve és héja
- tej
- narancsesszencia
A tetejére:
- 9 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál hideg vaj
- kandírozott citrushéj
Elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport meg a narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
- A piskótát hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az egyik felét összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a narancslevet, hagyjuk egy kissé ázni, összekeverjük, és ha nem eléggé krémes, további narancsesszenciával ízesített tejet öntünk hozzá.
- A vajat habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral. A beáztatott piskótához adjuk a narancshéjat meg a diót, összekeverjük, és kevés tejjel összeállítjuk. A keveréket hozzáadjuk a kikavart vajhoz, és kézi mixerrel jó habosra keverjük. Rákenjük a piskótára.
- Összevágjuk az étcsokoládét, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hideg vajat, és ráöntjük a sütemény tetejére. Megszórjuk kandírozott citrushéjjal, és hideg helyen hagyjuk állni legalább egy fél napig. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk.
MÉG TÖBB HÚSVÉTI DESSZERT RECEPTET ITT TALÁLSZ>>>