Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-diós szelet a vendégeknek – az utolsó morzsáig elfogy, annyira finom!

default user icon
MME
Ha még mindig nem tudod, mivel kínáld meg hétfőn a locsolókat, mutatunk egy isteni finom receptet, ami népszerű lesz a vendégek körében.

Minden családban van olyan recept, amit nagyobb ünnepekkor el kell készíteni. Ha nálatok még nincs ilyen, vagy esetleg valami új receptet keresel, esetleg egyszerűen csak fogalmad sincs, mivel készülj a húsvéti őrületben, mutatunk egy nagyon ízletes sütit, amivel garantált a siker!

Hozzávalók: 

A tésztához: 

  • 8 tojás 
  • 8 evőkanál cukor 
  • 10 evőkanál liszt 
  • 1 csapott teáskanál sütőpor 
  • 1 evőkanál citromlé 
  • 1 csipet sót 
  • fél kezeletlen narancs reszelt héja 

A kémhez: 

  • 20 dkg darált dió 
  • 20 dkg puha vaj 
  • 10-15 dkg porcukor 
  • a megsütött piskóta fele 
  • 1 kezeletlen narancs leve és héja 
  • tej 
  • narancsesszencia 

A tetejére: 

  • 9 dkg étcsokoládé 
  • 1 evőkanál hideg vaj 
  • kandírozott citrushéj 

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport meg a narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. 
  2. A piskótát hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az egyik felét összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a narancslevet, hagyjuk egy kissé ázni, összekeverjük, és ha nem eléggé krémes, további narancsesszenciával ízesített tejet öntünk hozzá.  
  3. A vajat habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral. A beáztatott piskótához adjuk a narancshéjat meg a diót, összekeverjük, és kevés tejjel összeállítjuk. A keveréket hozzáadjuk a kikavart vajhoz, és kézi mixerrel jó habosra keverjük. Rákenjük a piskótára. 
  4. Összevágjuk az étcsokoládét, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hideg vajat, és ráöntjük a sütemény tetejére. Megszórjuk kandírozott citrushéjjal, és hideg helyen hagyjuk állni legalább egy fél napig. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk.  

MÉG TÖBB HÚSVÉTI DESSZERT RECEPTET ITT TALÁLSZ>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss