Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés forró olajon megpirítjuk. Ráöntjük a 10 dkg sós mogyorót (külön sózni nem szabad), majd hét evõkanál szójaszósszal felöntjük, és fedõ alatt puhára pároljuk (maximum 10 perc). Ezután két evõkanál narancslekvárt és ízlés szerint fehérborsot adunk hozzá még. Egyet forr és kész.
Megfõzzük a rizst. Egy tálba öntjük, és egy kis curry-t keverünk hozzá, hogy szép színe legyen.
Készülhet pulykamellbõl, esetleg sertéscombból, de akkor tovább kell párolni, ezért néha egy kicsi vizet vagy narancslét kell aláönteni, hogy oda ne égjen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre