Elkészítés: A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt, és hagyom felfutni.
A vajat, a sót és a cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtom, és egy vizespohárral köröket szaggatok. A körök közepére helyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom, és az így kapott gombócokat muffinformába teszem. Ismét letakarom egy konyharuhával, és még fél órát meleg helyen kelesztem.
A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Tálalás előtt megszórom porcukorral. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre